Kirjat

Otsikko:
Metsänsydämiä
25,00 €

Uusi painos saatavilla!

Anneli Jussila - Juha Ilkka, pehmeäkant. 96 s.
ISBN 978-952-7176-36-8
Sanasato 2017

Kirjan t​ekstit on kirjoittanut ​Luonnonperintösäätiön toiminnanjohtaja Anneli Jussila ja ​kuvittanut ​graafinen suunnittelija Juha Ilkka​, joka on myös taittanut kirjan​.

25 € + postikulut

Luonnonperintösäätiöllä on myynnissä kirjoja, joiden tuotto käytetään uusien suojelualueiden hankintaan.

Tällä hetkellä myynnissä on Anneli Jussilan Metsänsydämiä ja Sivupoluilla sekä Luonnonperintösäätiön 20-vuotiskirja Turvapaikkoja elämälle.

Osta omasi verkkokaupasta!

Verkkomaksujen toimitusehdot.

Voit tilata kirjoja myös sähköpostitse info@luonnonperintosaatio.fi tai arkisin klo 11-15 puhelimitse 044 302 5773.

 

Metsänsydämiä-kirjasta sanottua:

"Tämä pieni kirja on mykistävän kaunis kuvan ja sanan liitto. Runollisen proosan ja herkkien kuvien keinoin avataan väyliä luonnon loputtomaan ihmeellisyyteen, siihen, minne yhä harvempi enää pääsee. Jussila on kuunnellut herkin korvin ja Ilkka nähnyt valppain silmin, kuinka ”talvi tunnustelee maisemaa” ennen kuin se saa pitävän otteen, kuinka haikara lentää ohi ”kuperin siiveniskuin”, kuinka kaunis on nuoren viirupöllön sulka.

Kirja antaa lohtua metsien tilaa surevalle. Metsät ovat ”valtakunta ilman valtaa”, mutta jossakin piileksii yhä kauneutta ja monenmuotoista elämää. Kuvat näyttävät kasvien ja eläinten eri vaiheita, sanat kertovat puiden, noidanlukkojen, suovillan ikiaikaista tarinaa. Suosikkikuvassani rautiainen ja talitiainen ovat kuin kaksi touhukasta torimatamia rientämässä askareisiinsa. Toivottavasti ehtivät!"

Maijaliisa Mattila
Arvio julkaistu Suomen Luonnossa 9/2018

 

Sivupoluilla-kirjasta sanottua:

"Luonnon tuhon keskellä jäljelle jääviä ilahduttavia asioita on hyvä kirjallisuus, kuten Anneli Jussilan Sivupoluilla, joka on tavattoman hieno kirja, talven mieliluettavani."

Pentti Linkola maaliskuussa 2020

"Anneli Jussilan teos Sivupoluilla on kauniisti kirjoitettu matka pitkin syrjäytettyjä teitä - luonnon, historian ja luonnonhistorian salaisuuksien äärille.

Erkki Kiviniemi, toimittaja
kulttuuritoimitus.fi