Lasten metsä

Taavetti ja sarvipöllön poikanen Lasten metsä
(Kuva: Ari-Pekka Auvinen)

Luonnonperintösäätiö ja August Ludvig Hartwallin säätiö aloittavat yhdessä keräyksen, jossa hankitaan varoja Lasten metsän perustamiseksi ja suojelemiseksi. August Ludvig Hartwallin säätiö on lahjoittanut keräykseen alkupääoman ja on mukana käynnistämässä hanketta. Metsän etsimisestä ja suojeluprosessista vastaa Luonnonperintösäätiö.

”Lasten metsäksi etsitään pohjoisesta Suomesta komeaa luonnonaluetta, jonne olisi helpot kulkuyhteydet, jotta lapsiryhmät ja perheet pääsisivät tutustumaan metsään helposti. Metsässä voisi järjestää tapahtumia ja opetusta. Hyvä sijainti olisi vaikkapa luonnonkauniin järven rannalla ja siellä voisi olla kiva mummonmökki, joka toimisi retkien tukikohtana”, visioi Luonnonperintösäätiön toiminnanjohtaja Pepe Forsberg.

”August Ludvig Hartwallin säätiön toiminnan ytimessä ovat lapset ja luonto. Näiden yhdistäminen Lasten metsä -hankkeen puitteissa tuntui erittäin luontevalta, hauskalta ja tärkeältä. Näemme hankkeen ikuisena investointina suomalaiseen luontoon, sekä mielekkäänä tapana opettaa lapsille enemmän metsistä”, sanoo August Ludvig Hartwallin hallituksen jäsen Camilla Hartwall.

Lasten metsän etsintä on käynnissä ja suojelualue on tarkoitus perustaa, kun sopiva alue löytyy ja varat alueen hankintaan on kerätty. Keräykseen voi osallistua Luonnonperintösäätiön verkkokaupassa tai tekemällä lahjoituksen suoraan Luonnonperintösäätiön lahjoitustilille.

Lahjoitusohjeet Lasten metsä -keräykseen:

- Kirjoita saajaksi Luonnonperintösäätiö
- Siirrä valitsemasi summa lahjoitustilille FI78 5494 0950 0224 93
- Käytä viitenumeroa 202109

Keräykseen kertyvillä varoilla on tarkoitus hankkia Lasten metsäksi kutsuttava alue pohjoisesta Suomesta. Keräys on voimassa toistaiseksi.