Taiteen metsä

Taiteen metsä -kampanja

Suomalainen luonto on taiteilijoille loputon inspiraation lähde. Teoksissaan taiteilijat kuvaavat luonnon monimuotoisuutta ja sen kauneutta. Kauneuden lisäksi teoksilla otetaan kantaa ympäröivän maailman tapahtumiin ja kuvataan oman ajan ilmiöitä. Taide on jo pitkään toiminut yhtenä vahvimmista luonnon puolestapuhujista.

Kiihtynyt keskustelu ilmastonmuutoksen vaikutuksista ja metsätalouden koventuneista tavoitteista on lisännyt ihmisten huolta ympäristöstä. Ihmiset tiedostavat entistä paremmin oman vastuunsa ympäristöön kohdistuvan kulutustaakan kantajina. On havahduttu siihen, että lähes kaikki elämän osa-alueet kuluttavat luonnonvaroja; myös taide ja taiteen tekeminen.

Taiteen Metsä -keräys antaa taiteilijoille, taiteen parissa työskenteleville ja taiteen harrastajille mahdollisuuden kompensoida taiteen aiheuttamaa ympäristön kulutusta. Tämän ympäristön kulutuksen voi taiteilija arvioida omantuntonsa mukaan tai esimerkiksi laskemalla omien teoksiensa hiilijalanjäljen.

Keräyksen tavoitteena on kerätä varat sopivaan taiteilijoita inspiroivaan metsäalueeseen, jonka yhteydessä olisi mahdollisuus pienimuotoiseen ulkonäyttelytoimintaan.

Keräyksen idean takana on taiteilija Marika Tomu Kaipainen.

Ota keräys osaksi näyttelyäsi tai kompensoi vaikka teoksen hiilijalanjälki kauttamme! Tarkempia ohjeita keräyksen hyödyntämiseen: info@luonnonperintosaatio.fi

Lahjoita Taiteen metsä -kampanjaan Luonnonperintösäätiön verkkokaupassa!

Keräyksen perustiedot:
viite 201809
tili FI78 5494 0950 0224 93
keräysaika toistaiseksi
 

KUVA: Marika Tomu Kaipainen