Tiedotteet: Mediatiedotteet

Luonnonperintösäätiö Suojelualueet Kotisalo Liperi
8.4.2021 | Mediatiedotteet

Luonnonperintösäätiö osti suojeluun metsäalueen Pohjois-Karjalan Liperistä. Alue sijaitsee noin kahdenkymmenen kilometrin päässä Joensuusta. Metsä on lähes kokonaan runsaspuustoista, vanhaa männikköä puolukka- ja mustikkatyypin kangasmaalla.

Luonnonperintösäätiö Suojelualueet Törngren
16.3.2021 | Mediatiedotteet

Luonnonystävä Kaj Törngren jätti Luonnonperintösäätiölle perintönä suurimman osan omaisuudestaan, johon kuului Sipoossa sijaitseva tila metsineen ja peltoineen. Arvokkaan perinnön kautta saadaan suojeluun kolme metsäkappaletta, joiden nimiksi tulee Törngrens skog, Fågelskog ja Lillskogen.

Kynnepää Suojelualue Luonnonperintösäätiö
2.3.2021 | Mediatiedotteet

Lohjan Askolan kylästä on ostettu ja suojeltu puolentoista hehtaarin laajuinen metsäkiinteistö, jonka nimi on Kynnepää.

Suojelualue Tapiola Luonnonperintösäätiö
23.2.2021 | Mediatiedotteet

Luonnonperintösäätiön omistama Tapiolan suojelualue Porin Noormarkussa laajeni huomattavasti, kun säätiö osti alueen pohjoispuolelta 44 hehtaarin lisäosan. Suojelualueen koko on nyt yhteensä lähes seitsemänkymmentä hehtaaria.

23.2.2021 | Mediatiedotteet

Luonnonperintösäätiö sai arvokkaan testamenttilahjoituksen Vieremältä Pohjois-Savosta. Viime vuoden keväällä kuollut Veikko Savolainen jätti Luonnonperintösäätiölle perintönä saamansa ison metsätilan suojeltavaksi.

Luonnonperintösäätiö Järvenranta Luonnonsuojelualue
16.2.2021 | Mediatiedotteet

Taivassalosta on ostettu ja suojeltu noin kahdeksan hehtaarin Järvenranta-niminen metsäalue, joka sijaitsee maamme monimuotoisimmalla kasvillisuusvyöhykkeellä lounaisimmassa Suomessa.

Luonnonperintösäätiö Karjaranta Luonnonsuojelualue
11.2.2021 | Mediatiedotteet

Luonnonperintösäätiö on äskettäin saanut lahjaksi kolme palstaa Ounasjoen varrelta Kittilän kunnasta. Palstoista kaksi sijaitsee mielenkiintoisella Karjarannan alueella aivan Kittilän kirkonkylän vieressä.

9.2.2021 | Mediatiedotteet

Alkuvuosi on ollut Luonnonperintösäätiölle ennätyksellinen: pelkästään tammikuussa on saatu suojeluun kuusi uutta aluetta ja tekeillä on useita suojelullisesti tärkeitä kauppoja. Yksityisten lahjoitusten määrä on kasvussa, ja uutena asiana toiset säätiöt ovat lähteneet tukemaan Luonnonperintösäätiötä sen tärkeässä suojelutyössä.

Luonnonperintösäätiö Rotkovuori suojelualue Jämsä
5.2.2021 | Mediatiedotteet

Säätiö osti äskettäin Jämsästä Kertteen kylästä kaksi vierekkäistä metsäaluetta, Takkulan ja Aittopään, jotka sijaitsevat Aittojärven rannalla. Uuden noin kahdenkymmenen hehtaarin suojelualueen nimeksi tulee Rotkovuori.

Luonnonperintösäätiö Niemenkangas Suojelualue
2.2.2021 | Mediatiedotteet

Luonnonperintösäätiö on hankkinut suojelualueeksi reilun kahdenkymmenen hehtaarin kokoisen rantametsän Vuokkijärven Niemenkankaalta Suomussalmelta. Niemenkangas on säätiön seitsemäs suojelualue Kainuussa.

Sivut