Luonnonperintösäätiön huutokauppa pidetään Helanderin huutokauppakamarilla kesäkuussa

Kesäkuun 19. päivä järjestetään Helanderin huutokauppakamarilla Helsingissä Luonnonperintösäätiön huutokauppa. Ikimetsien ja luonnonsuojelun hyväksi järjestettävään huutokauppaan ovat teoksiaan lahjoittaneet muiden muassa kuvataiteilija Riitta Nelimarkka, oopperalaulaja Jorma Hynninen, taidemaalari Kaj Stenvall ja kirjailija Rosa Liksom. Yhteensä mukana on yli 200 tunnettua taiteilijaa. Myytävänä on taidetta, antiikkia, taiteilijatapaamisia, retkiä ja kulttuuritekoja.

”On upeaa, että taiteilijat ja kulttuuriväki ovat lähteneet laajalla rintamalla mukaan hienoon hankkeeseen ikimetsien hyväksi. Tämä on kulttuuriteko, joka osoittaa todellista luonnonsuojelutahtoa”, kiittelee Luonnonperintösäätiön toiminnanjohtaja Pepe Forsberg.

”Huutokauppa Helanderin koko henkilökunta on erittäin ylpeä saadessaan olla mukana tukemassa osaltaan Suomen luonnon ja sen ikimetsien suojelua. Ekologisuus, kestävä kehitys, kierrätys, sekä taiteen että kulttuurin saattaminen kaikkien saataville ovat arvojemme ytimessä. Luonnonperintösäätiön työn hyväksi pidettävä huutokauppa edustaa juuri näitä asioita ja on kunnia olla mukana tässä joukossa”, kommentoi Huutokauppa Helanderin meklari ja toimitusjohtaja Mika Sirén

Luonnonperintösäätiön huutokauppa järjestetään 19.6. klo 11 Helanderin huutokauppakamarilla osoitteessa Hernepellonkuja 8-10, 00560 Helsinki. Huutokauppaan voi osallistua verkossa (www.helander.com) joko ennakkoon tai huutokaupan aikana ns. LIVE-tilassa tai paikan päällä huutokauppasalissa. Tarjouksia voi jättää myös puhelimitse huutokaupan aikana (linja on varattava etukäteen joko soittamalla numeroon 02 900 319 50 tai täyttämällä sähköinen lomake Helanderin verkkosivuilla).

Näytöt ja tutustuminen kaupattaviin teoksiin järjestetään 17.6. ja 18.6. klo 12-19 Helanderin tiloissa. Huutokauppapäivänä näyttö järjestetään tuntia ennen varsinaista huutokauppaa.

Ennakkotarjouksia voi jättää huutokaupan luettelon julkaisuhetkestä (10.6.) aina huutokauppapäivään 19.6. klo 11.00 saakka. Puhelintarjoukset tulee jättää 19.6. klo 10.00 mennessä. Tarjoaminen vaatii käyttäjän rekisteröitymisen, joka onnistuu Helanderin verkkosivuilla osoitteessa www.helander.com.

Ikimetsän ystävät ry on tukenut huutokauppajärjestelyjä vapaaehtoisvoimin.

Kuva: Teija Lehto: Saunakukat. Puupiirrosvedos vuodelta 2020, Tpl'a 2/4, kuva-alan
koko 56 x 81 cm.
 

Mediatiedotteet